Stijging gebruik mobiel internet in Nederland gaat onverminderd voort

mobiel internet mobiele data smartphone acmNederland heeft een nieuw record gevestigd als het gaat om het gebruik van mobiel internet. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat Nederlanders meer dan ooit gebruik maken van hun smartphone. De meest opvallende uitkomst is die op het gebied van het gebruik van mobiele data. In de eerste drie kwartalen van 2016 gebruikten Nederlanders meer mobiel internet dan in heel 2015.

Cijfers gebruik mobiele data

Volgens de cijfers van de ACM werd in de eerste negen maanden van vorig jaar 129 miljard MB gebruikt. Terwijl er in heel 2015 ‘slechts’ 114 miljard MB aan mobiele data werd gebruikt. Ook constateert de ACM dat er meer abonnementen met bundels voor mobiel internet in Nederland zijn gekomen. Sinds september 2016 zijn er 13,6 miljoen abonnementen met mobiele data. Een stijging van 8,6% ten opzichte van een jaar eerder.

Ander gebruik smartphone

Maar de meest opvallende conclusies volgen verderop in het rapport. Uit die passages blijkt dat Nederlanders ook meer mobiel zijn gaan bellen met de smartphone. Dit betreft een stijging van 10,4 miljard minuten in 2015 naar 10,7 miljard minuten een jaar later. Als reden geeft de ACM de stijging van het aantal abonnementen met een bundel voor onbeperkt bellen. De meest opzienbarende bevinding is de stijging van het aantal sms-berichten via de smartphone. In kwartaal drie van 2016 werden 869 miljoen berichten verstuurd terwijl veel mensen gebruik maken van WhatsApp.

Schrijf een review over de Stijging gebruik mobiel internet in Nederland gaat onverminderd voort