Mobiel internet in het vliegtuig dichtbij dankzij T-Mobile

mobiel internet tmobile vliegtuig 4gGebruik maken van snel mobiel internet in het vliegtuig lijkt op dit moment nog toekomstmuziek. Maar als het aan het Duitse moederbedrijf Deutsche Telekom ligt wordt dit binnenkort werkelijkheid. T-Mobile test de mogelijkheid voor mobiel internet via 4G in het vliegtuig al sinds 2015. Samen met Nokia Networks, Thales en telecombedrijf Inmarsat hebben ze het European Aviation Netwerk (EAN) opgezet.

Mobiel internet met snelheid van 4G

Op dit moment kun je al gebruik maken van internet bij luchtvaartmaatschappijen KLM, Lufthansa en KLM. De snelheid van het internet in het vliegtuig is echter te vergelijken met een 2G verbinding. Daardoor is het internet erg traag en is het kijken van video’s bijvoorbeeld niet mogelijk. T-Mobile wil daarom een snelle internetverbinding tot stand brengen die vergelijkbaar is met een 4G verbinding.

Internetsnelheid T-Mobile

Om dit mogelijk te maken zijn in de afgelopen jaren 300 zendmasten uitgerust met extra zenders. Het signaal van die zenders wordt gecombineerd met de satellietverbinding. Wanneer die signalen samen werken zou dit een internetsnelheid moeten kunnen halen van 50 Mbit vergelijkbaar met 4G. Er hangt wel een prijskaartje aan het gebruik van mobiel internet in het vliegtuig. Bij de maatschappijen waar dit al mogelijk is wordt gemiddeld 10 euro per uur gerekend. T-Mobile heeft nog geen prijzen genoemd, maar geeft aan dat het internet gaat aanbieden voor een ‘redelijke prijs.’

Schrijf een review over de Mobiel internet in het vliegtuig dichtbij dankzij T-Mobile