Samsung Galaxy A5 en A3 (2017) verkrijgbaar in Nederland

samsung smartphone galaxy a5 galaxy a3 2017 android Gisteren is bekend gemaakt dat er nieuwe modellen van Samsung op de Nederlandse markt komen. Het gaat om de modellen Galaxy A5 en Galaxy A3 (2017). Beide modellen zijn een voordelig alternatief voor de duurdere smartphones uit de Samsung Galaxy S serie. Vanaf vandaag (3 februari 2017) hebben verschillende winkels en webshops de modellen op voorraad. De Galaxy A5 heeft een adviesprijs van € 429, terwijl de Galaxy A3 voor € 329 te verkrijgen is. Wij zetten de belangrijkste specificaties van beide modellen op een rijtje.

Beide smartphones hebben een stofdichte behuizing en zijn waterbestendig. Ook een scanner voor vingerafdrukken is standaard geïntegreerd. Puntje van kritiek is dat de toestellen draaien op het anderhalf jaar oude Android 6 Marshmallow. De verwachting is dat in de loop van 2017 de update voor Android 7 Nougat beschikbaar zal zijn. Een exacte datum voor de Android update heeft Samsung nog niet bekend gemaakt.

Samsung Galaxy A5

De Galaxy A5 heeft een groter formaat dan de Galaxy A3 en beschikt over een 5,2 inch amoled-scherm. De smartphone (2017) draait op een 1,9 GHz octa-core processor en heeft een werkgeheugen van 3 GB. De opslagruimte is 32 GB en is uit te breiden met een micro SD kaart. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde beschikt het toestel over een 16 megapixel camera.

Samsung Galaxy A3

Het kleinere broertje van de Galaxy A5 heeft een 4,7 inch amoled-scherm en een resolutie van 1280 x 720 pixels. De smartphone heeft een 1,6 GHz octa-core processor bij een 2 GB werkgeheugen. De 16 GB opslagruimte is uitbreidbaar met een micro SD. De camera aan de achterkant is een variant van 13 megapixels, die aan de voorkant biedt 8 megapixels.

De Galaxy A7 behoort ook tot deze serie modellen. Deze smartphone draait ook op Android. Het is nog niet bekend vanaf wanneer deze uitvoering in Nederland verkrijgbaar is.

Schrijf een review over de Samsung Galaxy A5 en A3 (2017) verkrijgbaar in Nederland