Vodafone maakt downloadsnelheden tot 1 Gbit/s mogelijk

mobiel netwerk vodafone mobiel internet snelheid 4gDe mobiele telefoon provider test op dit moment met snelheden van 1 Gbit/s over het eigen mobiele 4G netwerk. Dat is vier keer zo snel als de hoogste snelheid die op dit moment via 4G wordt gehaald. De verhoogde snelheid zal vooral gebruikt worden om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat deze snelheid voor mobiel internet in een laboratorium onder ideale omstandigheden wordt bereikt.

Het is de bedoeling dat deze snelheden binnen een jaar beschikbaar zijn voor klanten. De verhoging van de capaciteit is nodig omdat het mobiele netwerk anders in 2018 zijn grens zou bereiken. Op dit moment biedt Vodafone downloadsnelheden tussen de 250 en 300 Mbit/s. Het mobiel internet wordt veel sneller doordat vier verschillende 4G frequenties worden samen gevoegd.

Vodafone speelt met een sneller mobiel netwerk in op de ontwikkelingen op  het gebied van mobiel internet. De provider verwacht namelijk dat er in de toekomst toepassingen zullen komen die een snelheid nodig hebben van 1Gbit/s. Ook speelt het bedrijf in op de trend dat steeds meer klanten video’s streamen in hogere kwaliteit. Door de snelheid van het mobiele netwerk te verhogen kan Vodafone garanderen dat klanten video’s in hoge kwaliteit probleemloos kunnen bekijken. Met deze supersnelle 4G verbinding is het bedrijf in ieder geval op de toekomst voorbereid.

Schrijf een review over de Vodafone maakt downloadsnelheden tot 1 Gbit/s mogelijk