Tele2 mijdt nieuwe klanten zonder 4G smartphone

tele2 4g mobiel internet smartphoneTele2 heeft een opvallend nieuw beleid bekend gemaakt en accepteert geen klanten meer die niet beschikken over een 4G smartphone. De provider is tot dit besluit gekomen om de kosten voor mobiel internet laag te kunnen houden. Tele2 beschikt over een eigen 4G netwerk maar huurt voor mobiel internet via 2G en 3G capaciteit bij T-Mobile. Volgens een woordvoerder zijn de kosten voor de huur bij T-Mobile hoger dan de kosten voor het eigen netwerk. Met deze maatregel wil het bedrijf dus af van de huurkosten die het aan T-Mobile moet betalen.

Voor huidige klanten die gebruik maken van een 3G toestel ligt de situatie anders. Het is de bedoeling dat de nieuwe voorwaarden worden ingevoerd op 1 februari 2017. Vanaf die datum kunnen huidige klanten met een smartphone die geen 4G ondersteunt alleen nog berichten en gesprekken ontvangen. Deze klanten kunnen dus geen gebruik meer maken van mobiel internet, sms- of  belfuncties.

Tele2 heeft aangegeven dat ze deze klanten tijdig zullen informeren. Op die manier kunnen deze klanten op tijd een smartphone aanschaffen die geschikt is voor mobiel internet via 4G. Als klanten geen nieuwe smartphone willen aanschaffen adviseert Tele2 het abonnement op te zeggen. De laatste iPhone die geen 4G ondersteunt is de iPhone 4s. Voor android geldt dat eigenlijk alle smartphones vanaf 2012 geschikt zijn voor mobiel internet over deze frequentie.

Schrijf een review over de Tele2 mijdt nieuwe klanten zonder 4G smartphone