Verschuivingen in topsegment Vodafone en T-Mobile Nederland

vodafone tmobile mobiel internet bestuur directieDe topman van Vodafone Nederland Rob Shutter vertrekt bij het Britse telecomconcern. Hij is sinds 2012 CEO van de telecomaanbieder die binnenkort samengaat met Ziggo. Vodafone is de één na grootste mobiele aanbieder in Nederland. De Zuid-Afrikaan gaat aan de slag bij telecomaanbieder MTN uit Zuid-Afrika. Er wacht hem meteen een zware taak bij zijn nieuwe werkgever. MTN heeft namelijk een miljardenboete gekregen omdat het niet heeft voldaan aan de nieuwe regels voor klantregistratie.

De bestuurlijke veranderingen bij T-Mobile zijn nog groter dan bij Vodafone. Afgelopen week is de Duitse topman Mark Klein opgestapt. Ook drie van de vier andere directieleden hebben te horen gekregen dat zij het veld moeten ruimen. T-Mobile is de derde mobiele provider van Nederland en heeft al een tijd last van een teruglopend klantenbestand. Het afgelopen jaar heeft de van oorsprong Duitse provider 135.000 klanten verloren.

Volgens T-Mobile is de daling in het aantal klanten gestagneerd en wil het bedrijf gaan werken aan de toekomst. Met de nieuwe strategie ‘mobile first’ wil het bedrijf zich gaan richten op klanten die altijd en overal gebruik willen maken van mobiel internet. Volgens het Duitse bestuur is dit alleen mogelijk als het topsegment in Nederland wordt vervangen.

Schrijf een review over de Verschuivingen in topsegment Vodafone en T-Mobile Nederland