‘Samsung presenteert smartphone met buigbaar scherm in 2017’

smartphone samsung huawei flexibel buigbaar schermSamsung zal de nieuwe smartphone met flexibel scherm presenteren op het MCW 2017, dat meldt persbureau Bloomberg. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft al buigbare OLED-schermen gebruikt bij de productie van de Samsung Galaxy S6 Edge en de Galaxy S7 Edge. Hoewel de schermen van deze toestellen flexibel zijn, kunnen de toestellen zelf niet buigen.

Nieuwe generatie

De mobiele telefoons met een buigbaar scherm maken volgens Samsung deel uit van een hele nieuwe generatie. De ontwikkeling van de innovatieve smartphone is zeer lastig omdat niet alleen het beeldscherm maar ook andere delen zoals het moederbord, de batterij en de accu moeten meebuigen. Naast Samsung zijn ook andere fabrikanten zoals Huawei, Oppo en Lenovo bezig met de ontwikkeling van buigzame smartphones.

Twee modellen

Lenovo heeft eerder deze week een conceptversie van een dergelijk product gepresenteerd op een beurs in San Francisco. Dit toestel is buigbaar over de lengte zodat het toestel om de pols gedragen kan worden. Samsung wil naast dit type ook een model produceren dat over de breedte buigzaam is zodat het toestel de vorm van een opengeslagen boek krijgt. Over de plannen van Huawei en Oppo is minder duidelijk maar ook deze fabrikanten zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie smartphones.

Schrijf een review over de ‘Samsung presenteert smartphone met buigbaar scherm in 2017’