Primeur voor Tele2: mobiel bellen via 4G-netwerk

VoLTE Tele2 mobiel internet t-mobile, mobiel bellen 4gTele2 introduceert de mogelijkheid om te bellen via het 4G-netwerk. Klanten kunnen het 4G-netwerk nu niet alleen gebruiken voor mobiel internet maar ook voor mobiel bellen.  Bellen via het 4G-netwerk is ook wel bekend onder de naam VoLTE, Voice over LTE. Tele2 is de eerste provider in Nederland die deze dienst aanbiedt.

Om deze dienst te kunnen gebruiken moeten klanten een smartphone hebben die zowel 4G-netwerken als VoLTE ondersteunt. VoLTE is bijvoorbeeld beschikbaar op toestellen als de iPhone 6 en nieuwer. Klanten van Tele2 bellen op dit moment nog via het 2G- en 3G-netwerk van T-mobile. Als de 4G-verbinding wegvalt schakelt de telefoon automatisch over op het 2G- of 3G-netwerk. Daardoor valt de verbinding niet weg en kunnen klanten gewoon blijven bellen.

VoLTE heeft een aantal voordelen ten opzichte van bellen via een ander netwerk. Zo klinken stemmen helderder en komen de verbindingen sneller tot stand. Het is dan wel noodzakelijk dat beide toestellen VoLTE ondersteunen. Ook is de 4G-verbinding tijdens het bellen nog gewoon te gebruiken voor dataverkeer. KPN, Vodafone en T-Mobile willen VoLTE nog dit jaar gaan aanbieden maar hebben nog geen concrete plannen bekend gemaakt.

Schrijf een review over de Primeur voor Tele2: mobiel bellen via 4G-netwerk