Mobiel datagebruik in Nederland blijft stijgen

mobiel internet Nederland smartphone data datagebruikAlweer voor het derde jaar op rij hebben Nederlanders meer mobiele data gebruikt dan het jaar ervoor. In 2015 zagen de aanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile het mobiele datagebruik zelfs verdubbelen. De mobiele netwerken in Nederland behoren dan ook tot de beste van de wereld. En Nederlanders lopen ook vooraan als het gaat om mobiel datagebruik.

Sinds de introductie van het 4G netwerk is het bijvoorbeeld mogelijk om via je smartphone razendsnel foto’s op Facebook te zetten of een filmpje te bekijken. Aan het eind van vorig jaar kwam KPN met cijfers naar buiten. Daaruit bleek dat een klant gemiddeld 1300 megabyte per maand ontvangt en verstuurt. In 2014 was dat nog ‘slechts’ 620 megabyte.

In het derde kwartaal van vorig jaar gebruikten alle Nederlanders samen maar liefst  31 miljard Mb via mobiele telefoons. Dat komt neer op gemiddeld 15 Mb per persoon per dag. Vergelijkbaar met het versturen van 88 foto’s via Whatsapp of het bekijken van een Youtube-video van 4,5 minuut. En de verwachting is dat het dataverbruik van Nederlanders blijft stijgen. Eén van de redenen daarvoor is het nieuwe 5G netwerk dat eraan komt. Volgens onderzoeker Opensignal surfen we nu met 19 Mb per seconde. Er gaan al geruchten dat dit met 5G tot 50 keer zo snel zal kunnen.

Schrijf een review over de Mobiel datagebruik in Nederland blijft stijgen