Netwerk T-Mobile komt als beste uit de test

T-mobile beste netwerk van NederlandVoor het eerst heeft T-Mobile het beste netwerk van Nederland. P3-Group test de verschillende netwerken jaarlijks op dekking, capaciteit en kwaliteit. T-Mobile scoort het hoogst op deze criteria direct gevolgd door KPN. Op iets grotere afstand eindigen vervolgens Vodafone en Tele2. T-Mobile behaalt de hoogste score voor zowel mobiel bellen als voor datagebruik.

Medewerkers van P3-Group zijn door heel Nederland gereden om onderzoek te doen. In de auto hadden ze twaalf verschillende smartphones waarmee ze de kwaliteit van de verbinding en de internetsnelheid hebben getest. Het is de tweede keer dat het onderzoeksbureau de test uitvoert. Vorig jaar eindigde Vodafone op de eerste plaats, voor KPN en Tele2. T-Mobile deed toen niet mee aan de test omdat zij op dat moment bezig waren het mobiele netwerk te verbeteren. T-Mobile is dan ook zeer blij met de resultaten en laat in een reactie weten dat de verbetering van het netwerk nu echt resultaten oplevert.

Opvallend is dat de kwaliteit van de netwerken van alle Nederlandse providers zeer hoog is ten opzichte van andere landen. Zo halen alle vier de Nederlandse netwerken downloadsnelheden met een piek van boven de 100 Mb per seconde. Ook halen de Nederlandse netwerken hogere scores op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestaties dan bijvoorbeeld Swisscom. Swisscom is de winnaar van vergelijkbare onderzoeken in Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Schrijf een review over de Netwerk T-Mobile komt als beste uit de test