Nieuwe abonnementen KPN: wat verandert er op het gebied van mobiel internet?

mobiel internet buitenland kpnVorige week heeft KPN de nieuwe abonnementen voor mobiele telefonie gepresenteerd. Voor klanten met een lopend abonnement verandert er niets, maar nieuwe gebruikers kunnen nu alleen nog kiezen uit de nieuwe abonnementen. Het nieuwe aanbod is een stuk overzichtelijker geworden omdat de keuze is terug gebracht van 9 naar 6 verschillende abonnementen. Daarnaast kun je met een Zorgeloos abonnement mobiel internet gebruiken in het buitenland voor hetzelfde tarief als in Nederland.

De grootste veranderingen hebben betrekking op het gebruik van mobiele data. Zo kun je belminuten, sms’jes en mobiele data uit de bundel nu in de hele EU gebruiken zonder extra kosten. Wel moet hierbij opgemerkt worden dat de nieuwe KPN bundels duurder zijn dan de oude bundels. Ook zitten er een aantal beperkingen aan het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Zo kun je slechts 60 dagen per jaar gebruik maken van mobiel internet in de rest van de EU.

Als je in het buitenland bent en je hebt geen MB’s  meer, wordt je internet automatisch gestopt om hoge kosten te voorkomen. Je kunt er dan wel voor kiezen om een KPN internetbundel voor het buitenland af te sluiten. Als je in Nederland meer verbruikt dan je bundel voor mobiel internet wordt je internetsnelheid terug gebracht tot maximaal 64 kbit/s, maar je betaalt geen extra kosten.

Schrijf een review over de Nieuwe abonnementen KPN: wat verandert er op het gebied van mobiel internet?