ACM gaat onbeperkt muziek streamen bij T-Mobile onderzoeken

bundel mobiel internet 4g tmobile muziekVanaf vandaag kunnen bepaalde klanten van T-Mobile gratis onbeperkt muziek luisteren via het 4G netwerk. Het gaat om de klanten met een Stel Samen en Stel Bij abonnement. Met de zogenaamde Datavrije Muziek bundel kunnen deze gebruikers via 4G gratis gebruik maken van verschillende diensten zoals Spotify, Deezer, Hits NL, Tidal en Napster. Via de website Nederland.fm kunnen klanten tevens luisteren naar internetradio zonder dat het data uit de bundel kost.

In eerste instantie lijkt het een sympathiek streven: gratis muziek streamen via 4G zonder dat het ten koste gaat van je bundel voor mobiel internet. Maar sinds de invoering van de netneutraliteitswet zijn de regels voor mobiel internet in Europa erg aangescherpt. Zo mogen de providers het gebruik van het 4G netwerk niet beïnvloeden. Volgens de wet netneutraliteit mogen providers als T-Mobile dus geen onderscheid maken tussen het gebruik van mobiel internet.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen naar de bundel Datavrije Muziek. T-Mobile zocht met de bundel Oneindig Online al eerder de grenzen van de netneutraliteitswet op. De ACM besloot toen dat de provider onderscheid maakte tussen verschillende soorten mobiel internet. Na dit besluit heeft T-Mobile alle aanvullende voorwaarden voor die bundel geschrapt.

Schrijf een review over de ACM gaat onbeperkt muziek streamen bij T-Mobile onderzoeken