Meer specificaties nieuwe tablet Huawei en Google bekend

tablet huawei googleVorige week werd al duidelijk dat Huawei en Google samen een nieuwe tablet gaan ontwikkelen. Het werd al snel duidelijk dat het zal gaan om een apparaat met een 7-inch beeldscherm. De laatste keer dat Google een dergelijk apparaat op de markt bracht was in 2012/2013. Destijds bracht het Amerikaanse bedrijf in samenwerking met Asus de Nexus 7 op de markt. Dit apparaat haalde hoge verkoopcijfers maar sindsdien heeft Google geen 7-inch tablet meer aangekondigd.

Maar nu is dus naar buiten gekomen dat Huawei een nieuwe 7-inch tablet gaat produceren. Ook is er in de loop van deze week meer duidelijk geworden over de specificaties. Zo zal het apparaat naast een 7-inch display worden voorzien van Qualcomm 820 snapdragon processor. Verder heeft het apparaat volgens geruchten een beeldschermresolutie van 2560 x 1440 pixels en zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een 13 megapixel camera.

Verder gaan er geruchten dat het apparaat 4GB werkgeheugen krijgt en een opslagruimte van 64GB. Het is nog niet duidelijk welke naam de nieuwe productie zal krijgen. Mogelijk zal dat Huawei Nexus 7 zijn omdat het bedrijf deze naam vorige week heeft gereserveerd. De verwachting is dat het nieuwe apparaat nog in 2016 gepresenteerd zal worden. Of deze ook direct op de Nederlandse markt beschikbaar zal zijn is vooralsnog niet duidelijk.

Schrijf een review over de Meer specificaties nieuwe tablet Huawei en Google bekend