Nederlands 4G netwerk terug in top 10 beste netwerken

4g netwerk mobiel internet nederland dekking snelheidHet Nederlandse 4G netwerk behoort wederom tot de 10 beste netwerken ter wereld. Dat blijkt uit cijfers van Open Signal dat elk half jaar een lijst presenteert met de beste netwerken. Het Londense bedrijf stelt de lijst samen op basis van de dekking en de snelheid van mobiel internet. Het afgelopen jaar hebben KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 flink geïnvesteerd in het 4G netwerk, daardoor neemt Nederland de hoogste positie tot nu toe in.

Als het gaat om de dekking van het 4G netwerk heeft Nederland wederom een top 5 klassering weten te bereiken. Landelijk gezien is de gemiddelde dekking in ons land 84,1% waarmee Nederland een vijfde plaats op de wereldwijde ranglijst bekleedt. Als we kijken naar de snelheid van mobiel internet neemt Nederland de zevende plek op de ranglijst in. Er wordt een gemiddelde snelheid voor mobiel internet bereikt van 33,84 Mbps terwijl ons netwerk één van de drukste ter wereld is. De snelheid van mobiel internet is voornamelijk afhankelijk van de drukte op het 4G netwerk.

Toch zijn er een aantal landen die het zowel wat betreft snelheid als dekking beter doen dan ons land. Singapore heeft namelijk het drukste netwerk ter wereld maar bekleedt desondanks de eerste plaats. In Singapore wordt een gemiddelde snelheid voor mobiel internet bereikt van 45,86 Mbps. Nummer twee Zuid-Korea doet hier nauwelijks voor onder met een gemiddelde snelheid van 45,77 Mbps. De top 5 van deze ranglijst wordt gecomplementeerd door Hongarije, Roemenië en Nieuw-Zeeland.

Schrijf een review over de Nederlands 4G netwerk terug in top 10 beste netwerken