Hauwei presenteert nieuwe smartphone Honor 5A

huawei smartphone apple samsungDe Chinese fabrikant heeft deze week de nieuwe smartphone Honor 5A in China gepresenteerd. Het toestel is de opvolger van de 5X die ook in Nederland te verkrijgen is. Het is nog niet of duidelijk de Honor 5A in Nederland op de markt wordt gebracht. Zoals we gewend zijn van Huawei heeft ook dit toestel een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De smartphone kost in China omgerekend slechts 94 euro.

Deze lage prijs gaat echter niet ten koste van de specificaties. Zo is de telefoon uitgerust met een octa-core processor met 2 GB werkgeheugen. Het toestel heeft standaard 16 GB opslagruimte en is middels een sd-kaart uit te breiden tot 128 GB. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een resolutie van maar liefst 1280 bij 720 pixels. Verder heeft de smartphone een 13 megapixel camera van Sony en een selfiecamera van 8 megapixel.

Huawei is samen met het Zweedse Ericsson de grootste producent van mobiele netwerkapparatuur en accessoires. Ook wil het Chinese bedrijf de grootste producent van smartphones worden. Op dit moment zijn Samsung en Apple de grootste producenten van smartphones met marktaandelen van respectievelijk 23 en 15 procent. Maar het afgelopen kwartaal steeg de verkoop van Huawei met 59% terwijl de verkoop van Samsung gelijk bleef en die van Apple daalde met 14%.

Schrijf een review over de Hauwei presenteert nieuwe smartphone Honor 5A