Het aantal nieuwjaarswensen via mobiel internet opnieuw gestegen

mobiel-internet-wensenVolgens KPN en Vodafone is het aantalnieuwjaarswensen rondom de jaarwisseling opnieuw gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Het aantal mensen dat mobiel internet gebruikte om hun nieuwjaarswensen te sturen is bijna verdrievoudigd in vergelijking tot vorig jaar rond hetzelfde tijdstip. Er was een duidelijke data piek te zien in de eerste uren van het nieuwe jaar.

Ook waren er naast het mobiele internet ook weer een groot aantal smsjes die de telefooncentrales op de proef stelden tijdens het altijd drukke evenement voor de telecomaanbieders.
Desondanks de drukte bleek het smsverkeer te zijn gedaald met ongeveer 30 procent.

Het gebruik van het 4G netwerk werd verviervoudigd en daarbij telde Vodafone een stijging van haar internetgebruik van 55 procent ten opzicht van vorig jaar. T-Mobile sprak van een enorme stijging van dataverkeer tijdens de nieuwjaarsnacht. De telecomaanbieder vergeleek de cijfers van nieuwjaarsnacht met de gebruikelijke donderdagnacht en merkte dat het verschil 182 procent hoger lag dan normaal gesproken op deze doordeweekse nacht. Een vergelijking die eigenlijk weinig zegt over de drukte van het enorme jaarlijks terugkerende event. Op de vraag of er ook een toename was in vergelijking met eerdere jaarwisselingen kon T-Mobile geen cijfers overleggen van eerdere nieuwjaarsnachten. KPN handelde dit jaar meer dan 6 miljoen sms-berichten af en er werden bijna 5 miljoen mobiele gesprekken geregistreerd. KPN zegt dat deze cijfers ongeveer gelijk zijn aan de cijfers van voorgaande jaren.

Schrijf een review over de Het aantal nieuwjaarswensen via mobiel internet opnieuw gestegen