T-mobile Vodafone KPN

3G 4G

2 jaar 1 jaar 1 maand

USB dongel Mifi
Provider Databundel Prijs Eenmalig

T-mobile dongel

De internet dongel van T-mobile is op dit moment het meest verkochte mobiele internet pakket. Een groot voordeel van T-mobile is dat ze geen kosten rekenen als je over je maandelijkse datalimiet heen zit. Enkel wordt de downloadsnelheid verlaagd naar 128 KBps. Hierdoor blijven Apps als Whatsapp en Facebook gewoon prima werken. Dit is natuurlijk een erg groot voordeel aangezien je hierdoor nooit hoeft te rekenen op extra kosten.

Zowel de Huawei dongel als de Huawei MiFi zijn geschikt voor zowel 3G als 4G. Beide apparaten halen een snelheid van maar liefst max 150 Mb/s via het 4G netwerk. T-mobile heeft daarnaast ook het voordeligste mobiele internetabonnement. Namelijk 1000 MB voor slechts €11,50 per maand.

Naast deze dongel of MiFi krijg je een bijbehorende simkaart thuisgestuurd van T-mobile. Deze simkaart kan je in de dongel plaatsen als je beschikt over een laptop, desktop of tablet hebt met USB-ingang. Bij een MiFi wordt het mobiele netwerk direct omgezet in je persoonlijke WiFi spot. Beschik je over een tablet met simkaart ingang? Dan kan je de simkaart ook rechtstreeks in de tablet plaatsen en kun je vervolgens direct gebruik maken van mobiel internet. Vergelijk nu zelf alle prijzen op deze pagina.


Mobiel internet mogelijkheden

Vodafone heeft verschillende accessoires beschikbaar om gebruik te maken van het mobiele internet netwerk. Hieronder vindt je een overzicht.


MiFi

De nieuwe trend op het gebied van mobiel internet is de “Mobile Wifi” router, afgekort MiFi. Dit is een pocketformaat router die een ingebouwde accu en simkaartingang heeft. Zodra je de simkaart in de MiFi plaatst, zendt de router automatisch een WiFi signaal uit zodat je met meerdere apparaten (laptop, smartphone, tablet, spelcomputer) tegelijk verbinding kan maken met het 4G netwerk (tot 150 Mb/s).

Mifi, Mobile Wifi

T-mobile USB dongel

USB-modem (dongel)

De dongel is een USB-stick met een ingebouwd modem en simkaartingang. Zodra je de simkaart in de dongel plaatst en vervolgens de dongel in een laptop, desktop of tablet plaatst installeert de dongel zich automatisch en kun je direct online. Via de handige voorgeinstalleerde software kan je het verbruik bijhouden, je snelheid/signaalsterkte inzien en meer.


2 reviews voor “T-mobile dongel”

  1. R.Gulikers schreef:

    Heb nu 3.5 maand de dongel in gebruik ik kan hem iedereen aanraden,ben er dik tevreden over.De uitstraling is ook mooi. 500mb per maand is voldoende in gebruik voor wat ik wil draadloos buitenshuis. Jammer dat het nieuwe type dongel een witte uitstraling heeft ik vind zwart mooier,is persoonlijke mening.

  2. Niek schreef:

    Ik ben zeer te spreken over de Huawei 4G dongel. USB stick is van goede kwaliteit en de snelheid is echt verbluffend. Eindelijk online gamen onderweg :). Aanrader!

Schrijf een review over de T-mobile dongel

 4G dekking T-mobile dongel
CategorieLTE-surfstick
Lengte89 mm
Breedte28 mm
Dikte12 mm
Gewicht32 gram
KleurWit
UMTS-frequentie2100 MHz
900 MHz
LTE-frequentie1800 MHz
2100 MHz
2600 MHz
Compatible voorDesktop, notebook
Extra infomet microSD-kaart slot
met antenne‑aansluiting

Informatie over T-mobile

T-Mobile is een dochteronderneming van het Duitse Deutsche Telekom concern, gevestigd in de Duitse stad Bonn. T-Mobile is het onderdeel van het bedrijf dat alle diensten aanbiedt die te maken hebben met mobiele telefonie. Het bedrijf heeft in 1999 alle draadloze activiteiten van Deutsche Telekom ondergebracht onder de naam T-Mobile International. Het bedrijf kreeg daarmee in één keer de meeste mobiele klanten Europa. T-Mobile heeft zich in 2002 geïntroduceerd op de Nederlandse mobiele markt door de provider Ben over te nemen. Het bedrijf biedt diensten zoals mobiele telefonie en mobiel internet, maar ook aanvullende diensten zoals dongel internet en MiFi.

In 2007 maakte Deutsche Telekom bekend dat het de mobiele aanbieder Orange Nederland had overgenomen. Alle voormalige klanten van Orange Nederland werden ondergebracht bij het bedrijf T-Mobile. Hiermee werd de aanbieder van mobiele telefonie en mobiel internet één van de grootste providers in Nederland gemeten naar het aantal mobiele klanten. Wereldwijd heeft de onderneming 228.000 werknemers, in Nederland werken ongeveer 1800 mensen voor het bedrijf. In 2015 draaide de Nederlandse afdeling een omzet van 1,5 miljard euro.