T-mobile Vodafone KPN

3G 4G

2 jaar 1 jaar 1 maand

USB dongel Mifi
Provider Databundel Prijs Eenmalig

KPN dongel

Met een dongel van KPN maak je gebruik van het grootste en betrouwbaarste mobiele netwerk van Nederland. KPN is daarnaast de eerste aanbieder van 4G internet en dit is inmiddels in 96% van ons land beschikbaar. In Maart 2014 zijn de laatste gebieden waar nog geen 4G dekking was inmiddels ook voorzien van het razendsnelle mobiel internet. Voor een overzicht van de 4G beschikbaarheid van KPN kun je scrollen naar de onderkant van deze pagina.

De nieuwe Huawei dongel van KPN is nu verkrijgbaar. Hierdoor is het nu mogelijk om mobiel internet dat 10x sneller is dan het huidige 3G internet, onderweg op je laptop te krijgen. Bij de mobiel internet abonnementen van KPN ontvang je deze 4G dongel die tevens geschikt is voor 3G.

Zie onderstaande tabel voor de verschillende mobiele 4G bundels van KPN.

Nieuw bij KPN: MIFI, oftewel Mobile Wifi. Dit is je eigen mobiele WIFI hotspot die je makkelijk in je zak overal mee naar toe kan nemen. Deze hotspot zet het 4G signaal direct om naar WIFI waardoor je gemakkelijk met maximaal 10 apparaten tegelijk verbinding kunt maken. Dit in tegenstelling tot de USB dongel waar je met 1 apparaat tegelijk kunt internetten.


2 reviews voor “KPN dongel”

  1. Arjan S. schreef:

    Ik ben inmiddels in bezit van een 4G dongel en ik moet zeggen; de snelheid is verbluffend. Gewoon het gevoel dat ik thuis op wifi zit. Youtube filmpjes laden razendsnel en omdat ik nogal veel in de trein zit kan ik al niet meer zonder! Aanrader.

  2. Wesley schreef:

    De snelheid en het netwerk is prima. Prijzen zijn vergeleken met andere providers wel wat aan de hoge kant maar ik heb toch al alles van KPN. 🙂

    Mifi is zeer handig. TIp: deze is niet altijd op voorraad bij KPN maar nog wel te bestellen via de zakelijke site van KPN.

Schrijf een review over de KPN dongel

 4G dekking KPN dongel
CategorieLTE-surfstick
Lengte89 mm
Breedte28 mm
Dikte12 mm
Gewicht32 gram
KleurWit
UMTS-frequentie2100 MHz
900 MHz
LTE-frequentie1800 MHz
2100 MHz
2600 MHz
Compatible voorDesktop, notebook
Extra infomet microSD-kaart slot
met antenne‑aansluiting

Informatie over KPN

Koninklijke KPN N.V. is een Oer-Hollands bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het bedrijf is leverancier van telecommunicatiediensten en biedt klanten vaste en mobiele telefonie, internet, mobiel internet en televisie. KPN is al sinds de oprichting van de onderneming in de 19e eeuw een vooruitstrevend en innovatief bedrijf. In 2008 was KPN de eerste Nederlandse provider die de dongel en MiFi op de markt bracht. Een dongel is USB-stick waarmee je overal op internet kan. Een dongel is te gebruiken door de sim-kaart waarmee je mobiel internet ontvangt in een USB-stick te plaatsen en in een USB-poort te doen. MiFi is een klein apparaatje waarmee het signaal van het 4G-netwerk wordt omgezet in een sterk WiFi-signaal.

KPN is marktleider op het gebied van mobiele telefonie in Nederland. Ook heeft de leverancier van mobiel internet de meeste mobiele klanten in ons land, daarbij horen ook de klanten van de dochternemingen Telfort, Simyo en Hi. Het bedrijf zorgt voor zo’n 15.000 arbeidsplaatsen en draaide in 2015 een omzet van 7 miljard euro. De nettowinst kwam dat jaar uit op 524 miljoen euro. .