4G internet

4G internet dekking 4G internet, de nieuwe revolutie voor mobiel internet is eindelijk begonnen.  4G staat voor “4th generation” en is de opvolger van het huidige 3G netwerk. Doordat het gebruik maakt van een nieuwe LTE frequentie zijn snelheden mogelijk tot wel 225 MB p/s. De nieuwe 4G dongels en de 4G MiFi’s van KPN, T-mobile en Vodafone zijn nu ook geschikt voor het nieuwe netwerk waardoor je ook met je laptop en tablet  kunt genieten van een supersnelle mobiele internetverbinding.

Dit biedt natuurlijk zowel voor particulier als zakelijke gebruikers talloze online mogelijkheden en verwacht wordt ook dat de vaste internetaansluitingen in loop der jaren langzaam aan gaan verdwijnen. Naast het 4G netwerk gaat het 3G netwerk waarschijnlijk gebruikt worden voor het bellen zodat 4G nog optimaal gebruik kan worden voor het mobiel internet. Vanaf 2018 wordt verwacht dat ook het bellen via het 4G netwerk gaat wat ook gelijk HD-voice mogelijk maakt. Dit is bellen met High Defenition geluidskwaliteit.

Provider KPN is de eerste aanbieder van 4G internet (en de 4G dongel) in ons land en andere providers zoals Vodafone en T-mobile hebben inmiddels ook hun 4G netwerk uitgerold. Momenteel is 4G overal in Nederland beschikbaar. Voor de volledige 4G beschikbaarheid in Nederland zie onderstaande kaarten.

KPN Vodafone T-mobile Ziggo, Tele2
KPN 4g dekking
» Bekijk 4G abonnementen
Vodafone 4g dekking
» Bekijk 4G abonnementen
T-mobile 4g dekking
» Bekijk 4G abonnementen
Bezig met uitrol van het 4G netwerk